Termotransfer digital (DTF)

DTF este un print digital,  prescurtarea de la „direct to film”, iar tehnica de personalizare prin transfer DTF presupune procesul de personalizare a diferitelor obiecte textile prin aplicarea unui imprimeu ce a fost imprimat inainte pe un film.

Este o metodă relativ nouă, care a câștigat rapid popularitatea în industria de personalizare a textilelor.

Este folosit cu succes în locul transferului de serigrafie și foliilor imprimate digital, pentru că nu există minim de comandă.

Această tehnică permite transferul de modele complexe și de înaltă rezoluție pe țesături cu o claritate și vitalitate excepțională, este deosebit de potrivit pentru modele de degrade, umbre și detalii fine

Aderă bine la diferite texturi și oferă un finisaj moale și flexibil

Se poate transfera atât pe  bumbac, poliester, nailon (nylon), licra (spandex) sau amestecuri din aceste materiale și nu este necesară tratatarea substratului înainte de transferul imaginii. Se printează  pe o  folie specială,  care apoi se transferă cu presă termică pe produs și  dupa răcire se indepărtează filmul.

Trebuiesc adaptate temperatura si presiunea de presare în funcție de material.

Imprimeurile DTF sunt durabile și oferă o rezistență bună la spălare, asigurânduse că modelele își păstrează calitatea și vitalitatea chiar și după mai multe cicluri de spălare

Dacă se aplică corespunzator imprimeul pe tricouri, aceasta poate rezista la mai mult de 50 de spălări obișnuite, la maxim 40 de grade Celsius și întoarse pe dos (protejează imprimeul de zgârieturi). Nu se recomandă uscatul automat în mașină întrucat poate duce la denaturarea adezivului și desprinderea sau măcinarea imprimeului.

În funcție de materialul pe care se transferă imprimeul se  recomandă presiune medie- mare și temperatură adaptată astfel:
– bumbac, in: 140-150 grade Celsius, timp de 14-16 secunde
– sintetice: 130 – 135 grade Celsius, timp de 10-12 secunde

Lățimea maximă acceptată este de 58 cm, iar lungimea până la 1 m.